27 Şubat 2014 Perşembe

Galatasaraylıların Gezi'yle İmtihanı



Gezi direnişinden nerdeyse 10 ay geçti. Futbolla alakasız olan kim varsa tribünleri bu süreçte tanıdı. Ulema olmasından sonrada bütün tribünü bilir kesildi. Sosyal mecralarda sanki gezi direnişinde Galatasaray taraftarı yokmuş gibi sacma sapan eleştiriler, dalgalar, hadsizlikler,biz yaptık siz sonra yaptınız gibi anlamsız sözler söylemeler vs. Bazı şeyleri eleştirmek için maziyi iyi hatırlamak gerekiyor. Balık Hafızalı olmamak gerekiyor. Bildikten sonra ahkam kesmek gerekiyor.



Bazı tribünlerde "Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan" pankartı açılırken Galatasaray taraftarını başbakanı protesto etmekle meşguldü. Takvimler 19 Mart 2009'u gösterdiğinde o eleştirdiğiniz Galatasaraylılar ne yapmış  bir bakmak gerekiyor.



Bu olaydan sonra kendisi Stadımıza bir daha uğramadı ta ki 15 Ocak 2011'e kadar. Yeni stadımızın açılısında  kendisine verilen sözler  sebebiyle gelip adı anons edilince belkide canlı yayında sansürle ilk defa karşılaştınız eyvah eyvah diye panikleyen spikerler sayesinde ama sanırım unuttunuz.




Gezi direnişinden sonra oynanan  Emirates Stadında  vardı  Gezi direnişi Pankartları sarı kırmızılı ama yine unutuldu.














Gezi Direnişinden sonra sezon acılısını maçımızda hiçbir şey yapmadılar dediğiniz yoktular dediğiniz Galatasaray taraftarı belki de en uzun stad protestosunu gerçekleştirdi Gaziantep maçında. Bizi ıslıklayanlara karşı daha gür cıktı sesimiz.Ama unutuldu yine.




17 Aralık günü 'de bağırdı tribünler "her yer yolsuzluk her yer rüşvet "diye ama bazıların kulakları sağır, dili lal, gözleri kör olunca işte...


Son olarak 26 şubat 2014 günü pankartıyla vardı Galatasaray taraftarı .. Stad cıkısında tezahuratıyla ...




Hala görmeyebilirsiniz ama Galatasaray taraftarını değil asıl Galatasaray taraftarını sizi suçlayabilir yanımıza biraz geç gelmediniz mi?


Not: Ayrıca Galatasaray taraftarını sırf marş bestelemedi diye eleştiriyorsanız, gezi direnişinde ölen hiç bir can o meydanlara Galatasaray kimliğiyle değil kendi kimlikleriyle oradaydı. Hiç bir takım taraftarı tekelinde olmamalı onlar Bizim Canlarımız. Siz bence öteleştirmeyenleri değil ötekileştirip tekellerine alanlara bakın...

2 yorum:

  1. biz Tevfik Fikret'in torunlarıyız bunu unutuyorlar! hem GALATASARAY, Türkiye'nin şu günlerde yaptığı kavgayı 80 yıl önce kendi içinde yaşadı(Ateş-Güneş) biz çok farklıyız, çünkü Galatasaray'lılar takım tutmaz!

    YanıtlaSil
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Ey7BWiphvXk

    YanıtlaSil