26 Aralık 2010 Pazar

Bana Bir Masal Anlat Baba İçinde Sen ve Ben Olan...


Babalar ve kızları...
Bir bilinmezliğe göz açarken bir masalın içinde bulur kız. Bir varmış bir yokmuş diye başlayıp ülkenin birinde bir prenses göz açarmış diye devam eden.İşte o an başlar içinde babanın kral kızının prenses olduğu  ve gözler kapanana , perde inene kadar devam eder bu masal... Hayat boyu bir çok masal dinler, bir çok masalın kahramanı ya da figuranı olursun ama hiçbiri bu masalın önüne geçemez, aynı tadı veremez.Bu yüzden hep dersin  "bana bir masal anlat baba içinde sen ve ben olan"...

Kitap kapağı açılır...
Yalnızca iki kahraman vardır babanın ve kızının yarattığı. Kral ve prenses.Baba kız öyle güzel yaşarlar ki anne bile bu masalda yeri gelir kraliçe yerine cadı oluverir. Çünkü bu iki kişilik bir masaldır ne prenslere, ne kraliçelere kolay yer açılmaz öyle...Yeri gelir kraliçeler kıskanılır , yeri gelir prensler türlü türlü oyunlarla pes ettirmeye çalışılır..Galip gelen sanki ülkeyi kurtarmışcasına sevinir, bayram yapılır.Prenses öyle inanmıştır ki prenses olduğuna masalın dışına cıktığında uyum sağlayamaz.Diğer masallardaki cadılar,ejderler,avcılar, büyücüler etrafını sarmış gibi gelir .Bu dünya kötüdür ona göre, savunmasız ,mutsuz,kalbi kırık bir şekilde savaş verir onlarla. O yoruldukça diğerleri daha da güçlenir,oklar,mızraplar daha çok gelir gövdeye. Herşeyden ümidi kesmişken birden bir el o savaş alanından kucaklıyarak seni ait olduğun yere götürür.Sevdiğin, sevildiğin, mutlu olup güvende olduğun yerdesindir artık.Kahraman yine değişmemiştir hangi masalda olursan ol.

Yaş alıp takvim yapraklarını hünharca yırtarken, prens adayları devreye girmek ister bu masalda. Aslında kriter bellidir krala en çok benzeyen zaferin galibidir. Ama bu o kadar da kolay değildir.Çünkü bu masalda en zor şeydir paylaşmak.? Ya koşulları kabul edersin ya da bu masaldan gidersin diye rest çekilir..


Bir varmış bir yokmuş...
Bir kral ve bir prenses varmış...





4 yorum:

  1. ne mutlu sana içinde baba kız birlikte geçen bir masalının olması. pek imrandim sana kralsız bi masalda büyüdüğüm için.

    YanıtlaSil
  2. Evet ben cok sanslıyım ama sen de krala belki bir sans verebilirsin yeni bir masal yazması için...Belki kimbilir benden de güzel bir masalın olur ...

    YanıtlaSil
  3. kral verilen tüm sanslarını buruşturup fırlatmışken yeni bir tane daha vermek gereksiz. sanırım artık inancım kalmadı kralın masalımda yer almasına ihtiyacım da. masalımda kimsesiz bir prensesim prenslerin de bir gün kötü krala dönüşeceği korkusuyla savrulan :)

    YanıtlaSil
  4. O zaman sende organik bir kral yap kendine :)

    YanıtlaSil