8 Eylül 2010 Çarşamba

Adem'in Torunları Da Değişir

Havva Elmaya Baktı
Adem Havvaya
Havva 'yı Şeytan
Adem 'i Havva Dürttü


İşte elma yendi eşitlik bitti.Atalar bile taraf oldu erkekten yana. Kadına elinin hamuru ile evde yer gösterirken, erkeğin elinin kiri gibi görüldü kadınlar, kadının susanı makbul derken , susmayanın  hakkı kötektir diye yol gösterdi atalar.Elmanın intikamı havva'nın torunlarına fatura edildi.Yüzyıllar böyle akıp gitti.

Zaman asasını erkeğe cevirdiğinde erkekde nasiplendi. Eskilerden kalma alışkanlıkları bir kenara itti, ataların bazı sözlerini kulakardı edip yolunu bulmaya ,yeniliklere kabullenmeye çalıştı.Her yenilenmeye karşı cıksada  inadı kırıldı o da düzene ayak uydurdu.

Kadını evinden cıkaran zaman ,erkeğin yanına işe gönderdiğinde erkek her zamanki şüpheciliğiyle yaklaştı.Atalarının sözü aklına geldi elinin hamuruyla beceremez bu işleri dedi.O dedikçe kadın hırslandı ,kadın hırslandıkça erkek inatlaştı.Kadının evet dediğine hayır,ak dediğine kara demenin dayanılmaz mutluluğunu yaşadı. Yıllardır "benim" dediği koltugunu kadınlarla paylaşmak, yeri gelince emir almak gururunu kırdı.

Yıllardır "bu yolların hakimi benim" diyen erkek bir anda direksiyon başında kadınları buldu , trafik tıkandığında bu işte bir kadının parmağı oldugunda birleşip, park alanlarında iki kişilik yer kaplayan arabaya bakıp acıdı şöförü kadın diye..

Zaman erkeğe alışmayı ve paylaşmayı öğretti. İşini,yollarını,hobilerini... Erkek işi diye bir şeyin bazı seyler dısında tedavülden kalktıgını kabul etti.

Konu aşk olunca metrekaresine düşen kadın sayısının tadına baktı.Dünya Nufusuna toplayıp bölüp, eksiltip caprıp kadının karşına geçti "Doğru Kadını " bulmak için ...

Kadını kırmızını değiştiren zaman erkeğin kırmızısına ne yaptı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder